Sneakerhead Romania 😎 Ce inseamna si unde ii gasesti?

Te intrebi ce este un sneakerhead? Ce inseamna acest termen si daca se aplica in Romania?

Unde se intalnesc persoanele sneakerheads in Romania si care sunt modelele lor preferate de adidasi?

Tocmai am scris cate ceva despre acest fenomen de care stiu tot mai multi si in Romania. Ia parte din miscare si da cu share daca si tie iti plac adidasii bomba.

Ce este un sneakerhead?

Un sneakerhead e o persoana care are foarte multi adidasi. Nu vorbim totusi de orice tip de incaltaminte, ci de sneakers de top.

In aceasta categorie includem persoanele care au in colectia lor o multime de adidasi, dar pe care nu ii poarta ci mai degraba ii colectioneaza.

La fel ca un gearhead care cunoaste totul despre tehnologie, la fel este si un sneakerhead care are cunostinte despre majoritatea tipurilor de sneakers.

Sneakerhead in Romania – intre hobby si afacere

A fi un sneakerhead este un hobby destul de costisitor pentru foarte multi tineri, dar costul achizitionarii unei noi perechi poate fi amortizat prin vanzarea unor sneakersi mai vechi din propria colectie.

Multi adolescenti fac adevarate licitatii pe conturile lor de Instagram si ajung sa vanda o pereche de sneakers de colectie la preturi intre 500 si 1000 Euro.

Putem spunem astfel ca a fi un sneakerhead adevarat este si foarte profitabil in momentul in care ajungi sa faci un mic negot si reusesti sa revinzi o parte dintre adidasii din colectie.

Cunostintele unui sneakerhead

Un sneakerhead real ar trebui sa detina cunostinte despre modelele populare de sneakers si sa aiba o colectie de cel putin cateva modele de sneakersi recunoscuti.

Cunostintele unui sneakerhead evolueaza odata cu moda. De fapt cultura streetwear are ca sursa de inspiratie chiar lumea sportului.

Michael Jordan, Andre Agassi, sau Walter Frazier sunt printre personajele cunoscute de un sneakerhead.

Fara o cultura urbana nu poti vorbi despre sneakersi.

Dintre toate personalitatile, cantaretii Hip-Hop au adoptat cel mai rapid aceasta cultura. Putem spune ca rapperii au contribuit in mod esential la promovarea acestui tip de adidas si la comunitatea din jurul ei.

Pana la urma trebuie sa o spunem fara echivoc: un sneakerhead e o persoana mai mult sau mai putin dependenta de adidasi.

Acesta este principalul sau hobby si il entuziasmeaza emotional orice model nou dintr-o colectie limitata.

Daca in ’90 aveam ocazia sa vedem Air Force 1 doar in clipurile de pe Atomic sau Jordan Retro numai la Michael Jordan, iata ca acum avem disponibile o multime de noutati in materie de sneakers, direct in Romania.

Cineva vorbea despre fenomenul sneakers addict si spunea foarte frumos: cultura sneakers e necesara, dar nu esentiala.

Tu ce parere ai despre acest fenomen in Romania?

Din ce comunitate sneakerheads faci parte si unde o gasim?

Raspunde la intrebari printr-un comentariu 👇

Apropo, te consideri un colectionar de sneakers? Ce modele se numara printre favoritele tale?

Cosmin

Pasionat de sneakers Jordan. Colectionar de adidasi noi. Ma dau in vant dupa orice apare si cand am timp liber scriu aici despre orice e editie limitata.

Articole recomandate